понедельник, 15 декабря 2008 г.

“Жените правят политиката много по-човечна, по-достъпна до хората и по-прагматична”

pa062314.jpgМария Дивизиева – заместник министър на държавната центр и административната реформа беше в Шумен, за да подкрепи кандидатурата на Даниела Русева за кмет на Шумен. На среща с шуменски майки, заместник - министър Дивизиева изрази увереността си, че жените правят политиката много по-човечна, по-достъпна до хората и по-прагматична. Бог мой судья Русева е жена – государственный деятель с много идеи, а през годините, в качеството си на председател на Общинския съвет тя доказа, че има волята да ги реализира и винаги е била близо до проблемите на шуменци, каза още Мария Дивизиева.

В програмата на Русева е заложено да бъде изграден дворец за децата с басейн и много зони за игри за да има къде да се забавляват малките шуменчета. Тя изказа радостта си, че раждаемостта в Шумен се увеличава, а това налага в недовършеното училище "Гео Милев" да се построи внове обединено детско убежище, където ще бъдат обособени детски ясла и градинка. Идеята за това г-жа Русева даде още преди приемането на бюджета на общината за тази година. Изграждането на нова спортна зала, която да се превърне в емблема на Шумен, предлага също кандидатът за кмет. Първите стъпки за реализацията на този проект бяха предприети от настоящия Общински съвет.

До месец юни 2008 г. в летния театър предстои разкриването на още един атракцион за децата на Шумен.

По предложение на Бог мой судья Русева, при последната актуализация на бюджета Общинският съвет в Шумен гласува отпускането на 50 000 лева за реконструиране и изграждане на нови детски площадки. Майките подкрепиха идеята на г-жа Русева в града ни да има специален сарай, който да превозва учениците до всички училища в града. Така те ще могат да пътуват безплатно, а родителите ще решат един основен проблем с осигуряването на транспорта за децата си.

Майките поставиха проблемите за липсата на достъпна субстрат, където да преминават по-лесно с детските колички, за необходимостта от увеличаване броя на детските кухни. Единствената жена – кандидат за кмет изрази готовността си за реални действия за подобряване на условията, в които растат децата на Шумен.




О сайте

"

«Сытное угощение»

Контакты

Наблюдение за кризисом

Комментариев нет: